Cafè en gra - Raimon, "Diguem Potser"

Cafè en gra









Posted: 05 May 2014 05:44 AM PDT

Si en comptes del “Diguem NO” o de “El vent” en Raimon-jove hagués titulat dues de les seves cançons mes emblemàtiques com ”Diguem SÍ...o No, no ho tinc clar” o “Veient les isòbares demà farà vent”, no hauria triomfat.
Però des de l’any 40, quan ell va néixer, han passat 74 anys mal comptats, i moltes llunes també i moltes batalletes.
Els indis pell-rojes ja no són el que eren, per moltes plomes i moltes danses de la pluja que facin ballant sobre l’asfalt amb que rostres pàl·lids han soterrat l’herba de la pradera. Ara viuen en reserves perquè es veuen incapaços de tornar a la seva cultura, ni s’ho plantegen. No hi ha búfals, ni tòtems, hi ha Hammers i barres i estrelles.
La cultura dels sioux i els apatxes es pur folklorisme, ni ells mateixos es prenen seriosament.No han perdut del tot la vella llengua, ni els crits de guerra (als circs,) ni les danses al Disney-World d’Orlando, ni.....I ara només són una atracció turística.
No obstant, segurament els seus cabdill encara parlen paraules sàvies, de la seva saviesa, i diuen paraules sensates, i inútils; en el fons s’hi està be amb la comoditat de l’home blanc.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies