Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’abril 17, 2011

Jaikús de Manuel Castellet i Roda

Imatge
PAZ INTERIOR Tocar las nubes. Sentir truenos y rayos. Paz interior. CAMINA Sube la cuesta. Camina por la cresta. Baja al puerto. RIENDAS Mide, calibra: encaja la injusticia. toma las riendas. PUREZA No contamines,  las aguas de la vida; bebe pureza.

Víctimes de la repressió franquista al País Valencià

Imatge
CATALÀ/CASTELLANO Més de 2.000 persones assisteixen a l’acte realitzat en les fosses comunes del Cementeri general de València El passat diumenge 17 d’abril tingué lloc l’acte l’homenatge i desgreuge de les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del Cementeri General de València. Un gran nombre de persones ha acompanyat la comitiva, responent a la convocatòriade les següents organitzacions: Fòrum per la Memòria del País Valencià, Centre Social Terra, Maulets, Alerta Solidaria, CNT-AIT València, Coordinadora Obrera Sindical l’Horta (COS), Societat Coral El Micalet, CGT, Comissió de la Dignitat, PSAN, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Anticapitalista, Col•lectiu Antifeixista de València. També altres associacions, col•lectius,entitats, familiars de represaliats i persones a títol individual, en nombre de 212, han signat el manifest unitari. De la porta principal del Cementeri ha partit la comitiva a ritme de 

La Internacional

Imatge
Amunt els damnats de la terra  amunt els qui pateixen fam la força pel dret és vençuda s'acosta el bell temps de la pau. Del passat destruïm misèries, esclaus aixequeu vostres cors. la terra serà tota nostra, no hem estat res i ho serem tot. Es la lluita darrera ajunteu-nos germans la internacional serà  la pàtria dels humans. (bis) No esperes salvacions supremes de déus, de reis ni de tirans, obrer, és la sang de tes venes que triomfant et salvarà. La força de tirà sotmesa ton puny deixarà quan voldràs; atiem la fornal encesa, el ferrro és fill del nostre braç. Es la lluita darrera ajunteu-nos germans la internacional serà   la pàtria dels humans. (bis) Obrers, camperols, la batalla ha començat i finirà, la terra és per qui la treballa, qui no treballe morirà. Si del cel de la nostra terra foragitem dels corbs l'estol, pau ferma seguirà a la guerra i sempre més brillara el sol.