Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de maig 25, 2008
Imatge
La cancó de les dones, de V. Andrés Estellés

Cante per tu, cosa fina, un canteret d’aigua clara, tendra com un julivert, per l’amor atarantada.
I cante també per tu, per a la dona casada, que baixa a la botigueta i duu una grenya a la cara.
                                        Cante per totes les dones                                          La cançó que més m’agrada.                                         Cante per tu, mare meua.                                       I cante amb molta esperança.
                                      Amb un amor infinit,                                       triant ben bé la paraula,                                       i pegant-li foc després                                        amb el llumí de la ràbia.
                                     Perquè les dones treballen                                     i mantenen l’esperança,                                   i per si algun dia ve

Crònica de la tendresa (VI)

Imatge
La Consellera d'Educació era una dona de mitjana edat, que em mirava amb displicència per sobre unes lentes que quasi li penjaven del nas.

- Vostè és na Francesca, la nova mestra de l'Illa.- em digué alçant la vista dels seus papers- Sega, per favor.
- Si, ja ens coneixem. Ens varem saludar quan vaig venir pels papers de la presa de possessió. - Ah, Sí. sí...ja faig memòria.- va dir aclucant els ulls- Si, crec que quedàrem que vindria a visitar l’escola. No s’ho creurà, però la veritat és que encara no he tingut temps. N’hi ha tanta faena per fer ací al despatx... - No ho dubte. La qüestió és que, com parlàrem, caldria fer algunes reformes a l’escola. Com sabrà ha estat molt abandonada i, tot i que l’alumnat no és massa nombrós, caldria millorar les condicions. - Sí, sí per descomptat.- digué amb marcat interès en mostrar la seua eficiència- Clar, que tot no es pot fer alhora i haurem d’anar a dits i no pams...Evidentment començarem pel més urgent... - D'això volia parlar-li. És…

Catalunya sota Espanya

L'opressió nacional en democràcia d'Alfons López Tena (Sagunt, 1957). Llicenciat en Dret per la Universitat de València. Ha estat notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona, i autor de nombroses publicacions i conferències sobre temes jurídics.

Acabe de llegir aquest llibre i ha estat un dels més interessants per a mi en molt de temps. A l' autor el vaig conèixer fa un mesos en una conferència que va impartir a OCTUBRE. Ell és vocal del Consell General del poder Judicial. Personalment és un home afable, capaç de transmetre, amb plena convicció, uns arguments sòlidament estructurats; que té un coneixement profund del tema i la força que cal per defensar-los.

Podem llegir en la solapa del llibre:"L'error català de la transició va ser confiar en l'entesa, confiar que els espanyols havien canviat també en les qüestions nacionals, i que a poc a poc la plurinacionalitat de l'Estat seria assumida cordialment com un actiu a promoure, i no com una molèstia que cal elimi…