dimecres, 2 de desembre de 2009

Exposició: LA DERROTA


20.30h Inauguració exposició: La derrota. La fi de la guerra civil 70 anys després
L'1 d’abril de 2009 s'han acomplit els 70 anys de la fi de la guerra civil, en la qual la República, que encarnava els ideals de democràcia i llibertat, fou derrotada per l'exèrcit de Franco, amb el suport de l'Alemanya nazi i de la Itàlia feixista. L'exposició sobre “La derrota” vol fer memòria històrica de l'efemèride, recollint els esdeveniments més significatius i les conseqüències més doloroses que per al País Valencià va implicar. Els darrers mesos de la guerra la població civil va haver de patir els bombardeigs continuats per part de l'aviació franquista, mentre s'aguditzaven els problemes de la subsistència. L'ocupació militar per l'exèrcit franquista, la imposició de la nova parafernàlia feixista, el drama del port d'Alacant, els camps de concentració, els consells de guerra i els escamots d'execució, l'exili... varen definir una nova situació històrica, que va condicionar el nostre futur durant els següents quaranta anys.

Una producció de l' Associació Arxiu de la Memòria “Joan B. Basset” amb la col·laboració de la Fundació Ausiàs March.
Comissari: Pelai Pagès Coordinació: Vicent Sampedro i Ricard Camil Torres Assessor fotogràfic: Gaspar Díez Pomares

Més informació: http://www.octubre.cat/activ_fitxa.php?id_activitat=1008


NECESSARI: CONEIXEMENT DEL VALENCIÀ PER ACCEDIR A UN LLOC DE TREBALL A L'ADMINISTRACIÓ

ACPV s’adherix al Manifest a favor del coneixement del valencià per accedir a un treball a l’administració


Representants de diverses associacions, sindicats i partits polítics es concentraren el passat 23 de novembre davant la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques en el 26è aniversari de la Llei d’Ensenyament i Ús del Valencià (LUEV) per presentar públicament el “Manifest a favor del coneixement del valencià per a l’accés a un lloc de treball de les administracions valencianes”.
ACPV particià en aquesta concentració per reclamar al Govern valencià que no vaja per darrera de la societat valenciana pel que fa al reconeixement de la llengua pròpia dels valencians també en l’administració pública i la seua relació amb els ciutadans.


ÚS OFICIAL DEL VALENCIÀ A RTVV

José Ignacio Pastor, vicepresident del Consell d’Administració de RTVV, i Mercè Teodoro, cap del servei jurídic d’ACPV, presentaren un recurs d’alçada davant el President de la Generalitat, Francisco Camps, com a superior jeràrquic del Consell d’Administració de RTVV per l’incompliment d’aquesta institució de l’Estatut d’Autonomia que estableix que el valencià és llengua oficial.
Pastor rebé una notificació del consell del què és membre, només en castellà i va presentar una sol·licitud al President del Consell –la primera reunió a la que assistia José Lopez Jaraba com a president- en la qual demanava, que tant la convocatòria com la documentació annexa estigués disponible íntegrament en valencià, abans de celebrar la reunió. La sol·licitud no va tenir resposta i la reunió es va celebrar igualment.
El recurs presentat solicita la nul·litat de tots els acords als que s’arribaren en dita reunió, per la no utilització del valencià sent com és llengua oficial i pròpia de la administració valenciana, i per la violació dels seus drets lingüístics com a ciutadà valencià.
En el moment de presentar el recurs, anaren acompanyats d’un periodista que havia de fotografiar el moment d’entrega i la Presidència de la Generalitat el va fer fora, amb la conseqüent limitació del dret d’informació i del dret a la presència als mitjans de comunicació dels afectats.

diumenge, 29 de novembre de 2009

F. Nietzsche - Crítica i alegria


543) La crítica i alegria.-La crítica, tant la parcial i injusta com la raonable, procura tals delits a qui l'exercís que el món deu gratitud a tota obra i a tota acció que incite molt i a molts a la crítica; doncs darreres de la crítica s'arrossega una resplendent cua d'alegria, enginy, admiració d'un mateix, orgull, ensenyança, propòsits d'esmena. El deu de l'alegria va crea les coses roïnes i les mediocres per la mateixa raó per la qual va crear les coses bones.