Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de setembre 22, 2013

Diaris de ficció 27/9/1993

Imatge
                                               Diaris de ficció
Minimalia: La clau de l'educació no és ensenyar, és despertar.

Ernest Renan, escriptor, filòsof i historiador francès (1823-1892)dilluns, 27, desembre 1993


Acabem l'any, un altre any...(no sé com seguir fa tant de temps que no escric!). L'única pena que tinc són els diners. Abans es déia, "Passa més fam que un mestre(a) d'Escola." Es pot conjugar en tots els temps, formes, modos, números i persones, i sempre resultarà real i fins i tot comprensible. Supose que algú diria, això et passa per no haver estat previssora. No hi ha cap dubteque eixa seria la veu de la formiga de la fàula, però resulta que a mi m'encanta ser xixarra. Com ho veus?. Bó, he estat fent comptes per Nadal. Hauré de passar el mes amb les trenta mil pessetes que em resten. El lloguer ja se'n enduu un bon mos. No és fàcil. I aquesta situació es pot prolongar mesos. I encara que els Sindicats no convoquen alguna vaga per acab…

Diaris de ficció 25/9/1993

Imatge
Dissabte, 25 setembre 1993
L'escriptor té una responsabilitat total davant de l'època que li ha tocat viure. La primera obligació d'un escriptor és observar, relatar, manifestar l'època en què es troba.

Josep Pla (Palafrugell 1897-Llofriu 1981)


He estat reflexionant que l'ésser humà ensopega innombrables vegades en la mateixa pedra y el que no ho reconeix que s'ho fassa veure. És clar, admetre la possibilitat, buf, això no comproment, però tenir l'audacia d'aceptar-ho...això són fiques d'un altre paner.
El curs començava amb l'esperança, per part meua, d'inaugurar una nova etapa. Un altre col·legi, uns altres companys, un altre alumnat... Per dissort amb un mes de classe vaig tenir prou per adonar-me'n que eixir a la deseperada del Jaume I, anava a fer-me pagar en escreix la meua arrogància.
He estar o estic encara a punt de perdre una serenitat que m'ha costat molt i molt d'aconseguir. Fins i tot he pensat que em trobava de nou …

Olor a septiembre

Imatge
Con ánimo de ofender
 Narración original de Arturo Perez Reverter
Olor de septiembrePues resulta que vas dando un paseo por las calles de un barrio viejo, a esa hora en que gotean las macetas de geranios, y hay pernaderías abiertas, y tiendas de ultramarinos, y marujas charlando en las aceras, y una furgoneta con un gitano que vende melones. Te encantan esas calles y esas tiendas y esas señoras con carrito de la compra y vestidos estampados de verano, y la manera con que el gitano empalma la churri y pega dos tajos, chis, chas, las voces en el aire, para que te caten el producto. Te gustan esas cosas, las voces en el aire, los olores, la luz en lo alto de las fachadas de las casas, el jubilado en pijama que mira desde el balcón. Uno casi quiere a la gente, así, en abstracto, en mañanas como ésta.

Ese es tu estado de ánimo cuando, al pasar por una callecita estrecha, hueles a papel cualquiera, ni a bastardas hojas de periódicos, ni a celulosa ni a nada de eso. A limpias resmas blancas, c…
Con ánimo de ofender
                                                original de Arturo Pérez Reverte


Olor de septiembre 


          Pues resulta que vas dando un paseo por las calles de un barrio viejo, a esa hora en que gotean las macetas de geranios  y hay pescaderias abiertas, y tiendas de ultramarinos, y marujas charlando en las aceras, y una furgoneta con un gitano que vende melones. Te encantan esas calles y esas tiendas y esas señoras con carrito de la compra y vestidos estampados de verano, y la manera con que el gitano empalma la churri y pega dos tajos, chis, chas, las voces en el aire, para que te caten el producto. Te gustan esas cosas, las voces en el aire, los olores, la luz en lo alto de las fachadas de las casas, el jubilado en pijama que mira desde el balcón. Uno casi quiere a la gente, así, en abstracto, en mañanas como ésta.

          Ese es tu estado de ánimo cuando, al pasar por una callecita estrecha, hueles a papel cualquiera, ni a bas…

Cómo contratar electricidad verde sin tener que pagar más

Imatge
Desobediencia energética
Cómo contratar electricidad verde sin tener que pagar más
El Tiempo de la Luz, la Verdad y la Libertad


                           Sobre las cooperativas eléctricas de Troppo Vero Dosmil Ocho
Con motivo de la campaña de desobediencia solar iniciada por varias cooperativas energéticas, como podéis ver en esta noticia y en esta rueda de prensa, animamos a informarse, a informar y a pasarse a las cooperativas energéticas habidas y por haber.
Actualmente, con sólo cambiar de compañía eléctrica podemos incrementar de forma inmediata la producción de electricidad verde. Y defender, de paso, otro modelo energético. En la entrevista que le hizo Jaume Barberà en el programa Singulars, Puig proponía una alternativa energética verde al alcance de todos. Tras realizar un análisis exhaustivo del actual sistema eléctrico español (oligopoly según Jordi Évole), donde explicaba el porqué el recibo de la luz no para de subir (entre 1999 y 2013 ha sufrido un incremento del 74,69%, pas…

¿Dónde vives Mariano? Video de las JSE denunciando que Rajoy...