Paraules de Tito

Cafè en gra
Posted: 29 Apr 2014 08:27 AM PDT


Paraules a Tito


Vaig llegir al mòbil la notícia de la mort de Tito Vilanova a l’Hospital de la Santa Creu de Vic. Davant meu, estirada al llit, una bona amiga a la que li queden pocs dies, pocs mes que al Tito.

Entre la relativa llunyania de Barcelona i la proximitat a tocar hi hagué un xoc de fidelitats. Fidelitats sentimentals que s’estableixen quan els fils de vida a punt de trencar-se prenen la tibantor d’una corda d’instrument i aguditzen la nota que fa vibrar la sensible que necessita el repòs  de la tònica.

La mort d’una persona puny com un coixinet d’agulles, i tan si és propera com llunyana remou alguna cosa que es sent dins l’entranya, a l’estómac que fa de caixa de ressonància.

Després, a casa, vaig veure una entrevista enregistrada on Tito relativitzava la importància de l’avui, i en la seva veu ja desapareguda i en el posat escèptic s’endevinaven els canvis que transformen a tota persona a qui li anuncien que la seva estació termini és a la vora.

Un que sap que morirà aviat és savi, ja que la saviesa no prové de la ciència sinó del coneixement, i qui pot tenir mes coneixement que aquell que infón la immediatesa d’un canvi cert on tot son hipòtesi, i cap certesa sobre el que hi ha o no hi ha en el mes enllà del cos viu tal com nosaltres entenem la vida.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog