Exposició: LA DERROTA


20.30h Inauguració exposició: La derrota. La fi de la guerra civil 70 anys després
L'1 d’abril de 2009 s'han acomplit els 70 anys de la fi de la guerra civil, en la qual la República, que encarnava els ideals de democràcia i llibertat, fou derrotada per l'exèrcit de Franco, amb el suport de l'Alemanya nazi i de la Itàlia feixista. L'exposició sobre “La derrota” vol fer memòria històrica de l'efemèride, recollint els esdeveniments més significatius i les conseqüències més doloroses que per al País Valencià va implicar. Els darrers mesos de la guerra la població civil va haver de patir els bombardeigs continuats per part de l'aviació franquista, mentre s'aguditzaven els problemes de la subsistència. L'ocupació militar per l'exèrcit franquista, la imposició de la nova parafernàlia feixista, el drama del port d'Alacant, els camps de concentració, els consells de guerra i els escamots d'execució, l'exili... varen definir una nova situació històrica, que va condicionar el nostre futur durant els següents quaranta anys.

Una producció de l' Associació Arxiu de la Memòria “Joan B. Basset” amb la col·laboració de la Fundació Ausiàs March.
Comissari: Pelai Pagès Coordinació: Vicent Sampedro i Ricard Camil Torres Assessor fotogràfic: Gaspar Díez Pomares

Més informació: http://www.octubre.cat/activ_fitxa.php?id_activitat=1008


Comentaris

klimtbalan ha dit…
Hola Llum, muchas gracias por tus palabras en mi blog, son muy halagadoras, no sé si las merezco!
No es habitual que encontrar personas que sientan tus mismas emociones, personas a las que puedes hacer disfrutar mientras tú también disfrutas y que tu forma de expresarte les apunte directamente al corazón.
Me alegra haberte hecho pasar un rato agradable con mis pequeñas cosas, y que la creatividad con la que voy llenando mi espacio, la mía y sobre todo la ajena, te sirvan al menos para sonreir en tu día a día.
Gracias de nuevo por tus palabras, no todo el mundo que pasa por Klímtbalan, deja unas palabras tan motivadoras y bonitas como las tuyas!
Ven cuando quieras aquí seguiré motivándome y motivando.
Un abrazo fuerte!!

Entrades populars d'aquest blog