ÚS OFICIAL DEL VALENCIÀ A RTVV

José Ignacio Pastor, vicepresident del Consell d’Administració de RTVV, i Mercè Teodoro, cap del servei jurídic d’ACPV, presentaren un recurs d’alçada davant el President de la Generalitat, Francisco Camps, com a superior jeràrquic del Consell d’Administració de RTVV per l’incompliment d’aquesta institució de l’Estatut d’Autonomia que estableix que el valencià és llengua oficial.
Pastor rebé una notificació del consell del què és membre, només en castellà i va presentar una sol·licitud al President del Consell –la primera reunió a la que assistia José Lopez Jaraba com a president- en la qual demanava, que tant la convocatòria com la documentació annexa estigués disponible íntegrament en valencià, abans de celebrar la reunió. La sol·licitud no va tenir resposta i la reunió es va celebrar igualment.
El recurs presentat solicita la nul·litat de tots els acords als que s’arribaren en dita reunió, per la no utilització del valencià sent com és llengua oficial i pròpia de la administració valenciana, i per la violació dels seus drets lingüístics com a ciutadà valencià.
En el moment de presentar el recurs, anaren acompanyats d’un periodista que havia de fotografiar el moment d’entrega i la Presidència de la Generalitat el va fer fora, amb la conseqüent limitació del dret d’informació i del dret a la presència als mitjans de comunicació dels afectats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies