El mirall escocès



UNA VISIÓ CATALANA DEL PROCÉS OBERT CAP A LA INDEPENDÈNCIA


Xavier Solano (Barcelona, 1976)


Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat per a una exministra escocesa i pel govern d'aquest país. Actualment és analista polític de l'Scottish National party al Parlament escocès. Ha publicat articles i entrevistes a mitjans com ara El Punt, Deia i e-Noticies.


En la meua opinió Xavier Solano, que viu i treballa a Edimburg des de fa uns anys, és un bon comunicador capaç de transmetre, amb energia i convicció, la seua experiència, ja que ha estudiar d'aprop i en profunditat l'evolució d'Escòcia vers la seua independència del Regne Unit. En el seu llibre estableix un evident paral·lelisme entre aquest i l'estat Espanyol, entre Escòcia i Catalunya, la qual cosa ens situa a punt per a una reflexió sobre la nostra pròpia situació històrica i actual, així com de considerar les nostres possibilitats reals de aconseguir l'autogovern en el marc d'un estat independent.
" Quan s'analitza com funcionen les coses a d'altres indrets del planeta, hom acaba adonant-se que, amb voluntat i imaginació, tot és possible."



"Tot i que la Unió encara gaudeix d'una salud de ferro a Anglaterra, el debat d'una possible separació d'Escòcia es planteja des de la serenitat, sense elements viscerals i això és bàsicament perquè els pobles que conformen aquesta Unió cada cop són més conscients que el seu estat és això: una Unió de nacions."


" Jo m'atreviria a dir que si Escòcia hagués tingut un dinamisme econòmic com el que ha tingut històricament Catalunya, ja fa temps que seria independent.



SINOPSIS

Catalunya i Escòcia han estat comparades sovint pel paper que totes dues nacions representen dins els respectius Estats. És per aquest motiu que el cas escocès i allò que representa políticament resulta d'un interès cabdal des de la perspectiva catalana. Al llibre que teniu a les mans, Xavier Solano, analista polític del Partit Nacional Escocès, explica tot allò que cal saber per entendre l'Escòcia del segle XXI i el debat que hi està tenint lloc en aquests moments sobre la seva independència en un moviment que no para de guanyar partidaris. El mirall escocès és un assaig rigorós que us aportarà les claus per analitzar i comparar la situació política de les dues nacions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Errores, por Juan José Millás.