the Visitor


de Tom Mcarthy


Walter Vale, de seixanta-dos anys, camina com somnàmbul per la seua pròpia vida. Perduda la seua passió per ensenyar i escriure, omple el seu buit existèncial intentant sense èxit aprendre a tocar el piano. Quan la seua universitat l'envia a Manhattan per assistir a una conferència, Walter queda sobtat en descobrir que una parella de joves s'ha instal·lat al seu apartament. Víctimes d'una estafa immobiliària, Tarek, de nacionalitat siria, i Zainab, la seua novia senegalesa, no tenen on anar. En la primera d'una sèrie de proves per al seu cor, Walter permet de mala gana que la parella es quede amb ell.


McCarthy ja va destacar amb contundència en el seu primer projecte, Vias Cruzadas, un film independent de baix pressupost que va sobrepassar el món del cinema independent. De fet el departament d'EE.UU. l'invità a promocionar-lo per l'Orient Mitjà com part d'un programa cultural de nivell. McCarthy durant aquest viatge s'adona per primera vegada de l'abisme immens que separa als estadounidencs dels habitants de la resta del món.


L'obra és una proposta per a l'espectador a considerar que, per darrere dels conflictes polítics, militars, culturals...que enfronten als països, són els éssers humans d'ambdós bàndols els que patixen les situacions, víctimes impotents de les injustícies que generen eixos enfrontaments.


És en la meua opinió una història senzilla però intensa, plena d'una gran humanitat i d'una exquisida tendresa. Una manera de recordar-nos que per damunt de fronteres, ideologies i banderes, existim les persones nues, bategant amb la nostra vulnerabilitat, vibrant amb els sentiments, sotragats per les emocions. Potser sia açò el suport de les nostres esperances.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies