Llibre sobre la nostra història recent


 Dimecres, 6 de Juny  a OCTUBRE

19.30h. Presentació del llibre 'La memòria dels absents', de Vicent Martínez Sancho






LA MEMÒRIA DELS ABSENTS de Vicent Martínez Sancho



La memòria dels absents (Activisme cívic a la Valldigna: 1962-2002), de Vicent Martínez Sancho (Ed. Albatros, 2012)

Amb la participació de Vicent Pons Grau (doctor enginyer industrial), Joan Brines Solanes (catedràtic de pediatria de la Universitat de València) i l'autor del llibre

El llibre
Aquesta història transcorre a la Valldigna (País Valencià), però segur que, amb les particularitats pròpies, es pot retrobar en moltes altres comarques, en molts altres indrets de l’Estat Espanyol. És una història d’activisme cívic entre 1962 i 2002 que abraça, per tant, la Transició, i on es rescata la memòria d’alguns dels protagonistes i es recorda la seua existència a tots i en particular a aquells individus que per ignorància, desídia o malevolència estan esborrant el treball que ells no mai han realitzat. I es recorda per al reconeixement que mereixen aquells que oferiren el seu coratge cívic en el moment que se’ls hi va demanar.

L’autor
Durant més de 40 anys, Vicent Martínez Sancho ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de València. Adscrit al Departament de Física Teòrica, a més de diverses publicacions en el camp de la Física Nuclear, és l’autor de l’obra Fonaments de Física(Enciclopèdia Catalana, 1991), primer text escrit en català dedicat a la formació universitària en Física. Ha publicat dos assaigs sobre Teoria de la RelativitatAlgunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals (Universitat de València, 1982) i Sobre el significat de la Relativitat (PUV, 2004), el primer en el camp de la Relativitat Especial i el segon en el de la Teoria de la Gravitació d’Einstein. Recentment ha aparegut el llibre L’ús de l’energia nuclear (Homo sapiens?) (Edicions del Bullent, 2011), en el que exposa, de manera clara i rigorosa, el perill que representen, per a la conservació de la vida en la Terra, els radioactius residus nuclears, tant els generats en les explosions atòmiques, com els produïts diàriament a les centrals nuclears.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies