Còpia certificada




És la història d'una trobada entre un home i una dona d'un petit poble italià del sud de la Toscana. Ell és un escriptor anglés que acaba de donar una conferència sobre art. Ella és una galerista francesa que viu a
Itàlia.


El director, Abbas Kiarostami va nèixer a teherán, Irán al 1940. Entre les seues obres destaquen El pa i el carrer, (1970), Els deures del col·legi, Plimer plànol (1990), La vida continua (1992) entre altres. El sabor de les cireres (1997) fou la seua consolidació com director i s'incorpora a la llista dels realitzadors guardonats. La pel·lícula va ser ponderada per la crítica i denostada per les autoritats religioses iranís.


En aquets film, interpreta el paper femení Juliette Binoche i William Shimer el de l'escriptor. Abbas Kiarostami ens torna a sorprendre presentant una relació ocasional que neix i es desenvolupa dins d'un joc entre la realitat i la imaginació, en els que ambdós protagonistes resten capturats per el comentari d'un personatge secundari que fa una intervenció breu i en aparença sense importància, però que dòna cos a tota la historia que a partir d'aqueix moment comença a teixir-se entre els protagonistes, incloent-hi els personatges secundaris que, d'una manera aparentment casual, van suggerint una sèrie de circumstàncies suposades que marquen l'argument en aparença improvisat, tot i amb un rerefons profundament humà i ple de matissos.


Finalment ve a resultar una obra muntada entre la realitat i la imaginació en la que es manifesten un bella paleta de sentiments personals, desitjos, experiències, aspiracions i decepcions...dins d'una melodia improvisada al fil dels ecos interiors i exteriors que envolten la parella.


Es tracta, doncs, d'una obra aparentment senzilla, i amb tot d'una riquesa creativa extraordinaria.   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies