DOCUMENTAL

Víctimes de la repressió franquista(buscar)


El genocidi franquista a València


El documental ha estat realitzat a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de Barcelona, sota la direcció de Daniel López Izquierdo. Familiars de desapareguts, testimonis presencials dels esdeveniments succeïts a València durant la repressió i persones implicades en la investigació, donen una visió del terror viscut a València durant la repressió franquista.


Catellano. El documental ha sido realizado en la Facultad de Ciencias de la Comunicación Blanquerna de Barcelona, bajo la dirección de Daniel López Izquierdo. Familiares de desaparecidos, testigos presenciales de los acontecimientos sucedidos en Valencia durante la represión y personas implicadas en la investigación, dan una visión del terror vivido en Valencia durante la represión franquista.












Subido por el 18/01/2011
Va fer la descoberta de les fosses comunes del cementiri de València, definides per Francesco Cossiga com les més grans de la història europea del segle XX. Es autora del projecte d'investigació de les fosses i del llibre "El genocidi franquista a València. Les fosses silenciades del cementiri". És la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià.

Dissabte 20 de novembre va tindre lloc a València les Primeres Jornades Internacionals sobre Genocidis i Crims contra la Humanitat. Aquesta primera edició, organitzada pels col•lectius del Fòrum per la Memòria del País Valencià, el Centre Social Terra i Alerta Solidària, tenien com a objectiu contribuir a la reflexió i a la denúncia de tots els genocidis ocorreguts durant el segle XX i començaments del segle XXI i intentar desvetllar, en la mesura possible, els interessos que s'amaguen per sota d'aquestes barbàries.

Aquest encontre es va celebrar a la Societat Coral el Micalet de València i comptà amb la presència de diferents ponents i testimonis convidats per a parlar de temes tan diversos com el genocidi a Ruanda, la responsabilitat de la jerarquia catòlica en el genocidi franquista, l'experiència de Sarajevo o la violència patriarcal en el món i la legislació àrab. El programa de xerrades s'inicià amb una conferència inaugural que parlava del genocidi franquista a València i que portava com a títol "Els intents de invisibilització de les fosses comunes del Cementiri de València. La negació de les víctimes." a càrrec d'Empar Salvador, presidenta del Fòrum, Amàlia Alejandre, advocada i, també, de Josep Cruanyes, portaveu de la Comissió de la Dignitat.

La realització de les jornades -amb un gran èxit de participació- ens va permetre entrevistar als ponents i, ara, us podem oferir les seues declaracions aci.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies