Memories de la desmemòria/cap 58

 NINA SIMONE



diumenge, 10 de Juny, 1989/cap 58



No debades, vivim per mostrar el més gran dels tresors: les solituds que compartim, cada instant en què batega el verb, totes les músiques de l'aigua.
Vicent Alonso (Godella, l'Horta 1948)

La idea del programa de radio va engrescar a les meues companyes d'allò més, Berta Feliu, poseïa un refinat sentit del humor, Lídia Conti, amiguíssima de Berta, les dues es potenciaven i fornien diàlegs molt ocurrents i Clara soler, que sabia estar a l'altura de les circumstàncies. La primera reunió, després d'haver arribat al consens, va ser ca Lídia. Vam acordar de que cascuna tendria uns trenta minuts de participació directa i es faria càrrec de donar-li contingut a una de les quatre seccions que formarien la programació. El títol del programa, “I tu, com t'ho montes?Per a un divendres de vuit a deu, es tractava de informar sobre espectacles cinema, música, teatre, etcètera, açò anava a càrrec de Lídia Conti. Berta Feliu donava a conèixer novetats discogràfiques, mentre les comentava. Clara anava d'entrevistadora a algun personatge interessant, músic, pintor, actriu...I jo dirigia el programa i m'ocupava del darrer temps amb un relat original que escriuria i faria una lectura interpretada cada setmana. No sé per què se'm va acudir nomenar-lo: Històries sense futur.
I a partir d'aquest plantejament vam començar a funcionar. Ens preparaven prèviament els textos, la música...Més a banda improvisàvem sobre la marxa, cap de nosaltres teníem experiència però ho suplíem amb voluntat i preparació. També podien participar els escoltants i tocar per explicar-nos com pensava ell o ella passar aqueixa nit de divendres. Conserve un bon record de la nostra aventura radiofònica. A cada programa anàvem superant les falles que, hi havíem observat a la pròxima la reunió. Introduíem els canvis que calia perquè el següent programa fos, si més no, un poc millor.
Quan acabàvem n'estaven amb l'adrenalina pels núvols i solien anar al barri del Carme per prendre una copa i comentar-lo i fer contactes per a futures col·laboracions.
I així varem continuar unes quantes setmanes. Fou breu però intens. Un dia l'Arseni Verdú, el responsable, ens va dir que haurien de canviar-se de local per millorar les instal·lacions,-que falta feia- i  traslladar-se a un poble proper. Entretant interrompien les emissions i ens emplaçava per continuar amb la nova emissora quan estigués a punt.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies