Catalunya sota Espanya

L'opressió nacional en democràcia d'Alfons López Tena (Sagunt, 1957). Llicenciat en Dret per la Universitat de València. Ha estat notari de Tàrrega, Xàtiva i Barcelona, i autor de nombroses publicacions i conferències sobre temes jurídics.

Acabe de llegir aquest llibre i ha estat un dels més interessants per a mi en molt de temps. A l' autor el vaig conèixer fa un mesos en una conferència que va impartir a OCTUBRE. Ell és vocal del Consell General del poder Judicial. Personalment és un home afable, capaç de transmetre, amb plena convicció, uns arguments sòlidament estructurats; que té un coneixement profund del tema i la força que cal per defensar-los.

Podem llegir en la solapa del llibre:"L'error català de la transició va ser confiar en l'entesa, confiar que els espanyols havien canviat també en les qüestions nacionals, i que a poc a poc la plurinacionalitat de l'Estat seria assumida cordialment com un actiu a promoure, i no com una molèstia que cal eliminar...Cal, doncs, revisar el pacte de la transició."


"L'Estat espanyol sempre ha estat autoritari, amb una recent transició a la democràcia que ha transformat en un Estat democràtic amb trets autoritaris, que de vegades s'assembla, per concentrar tots els poders en una sola mà, a la "dictadura electiva" que contraposava Madison a la democràcia."

I acaba dient:" El miracle de la nostra supervivència nacional, i l'anomalia que representen en una Europa on nació rere nació ha assolit la independència o ha desaparegut per assimilació, no és sostenible indefinidament. Ens cal, com a tota nació, un marc de poder per continuar existint, perquè no ho podrem fer si som en un Estat que ens és contrari. O' l'Estat és de totes les nacions incloses, també la catalana i espanyola, o fem un Estat propi."

Subscric cordialment les paraules del Sr. López Tena i desitge que constitueixquen un motiu de reflexió per a molta gent.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies