La doctrina del SHOCK



L'auge del capitalisme del desastre


LA DOCTRINA DEL SHOCK


La doctrina del shock és la història no oficial del lliure mercat.

Naomi Klein descobreix la veritat sobre el capitaliame en aquest documentat llibre, basat en llurs entrevistes i investigacions dels darrers quatre anys.

Kleim demostra que el capitalisme emprea constantment la violència i el terrorisme contra l'individu i la societat. Lluny de ser el camí vers la llibertat, s'aprofita de la crisi per introduir mesures impopulars de shock econòmic, sovint acompanyades d'altres formes de shock no tan metafòriques: el colp de la porra dels policies, les tortures amb electroshock o la picana a les cel·les de les presons. De Xile a Rússia, de Canadà a Sudáfrica, d'Argentina a Xina, els exemples, i llurs esgarrifoses consequècies, abunden.

En aquest relat apassionant, narrat amb pols ferm, Klein repassa la recent història mundial (de la Dictadura de Pinochet a la reconstrucció de Beirut; del Katrina al Tsunami; del 11-S al 11-M) per donar la paraula a un únic protagonista: les delmades poblacions civils sotmeses a la voracitat despietada dels nous amos del món, el conglomerat industrial, comercial y governamental per als quals els desastres, les guerres i la inseguretat del ciutadà són el sinistre combustible de l'economia del shock.

"Naomi Klein ha escrit un llibre brillant, terrible i valent. És la història secreta d'allò que coneixem com "lliure mercat" y deuria ser de lectura obligatòria."


Arundhati Roi, autora de El dios de las pequeñas cosas                            

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies