Per una televisió sense fronteres, per TV3 País ValenciàAcció Cultural del País Valencià, com molts ja sabreu, hem engegat una campanya que considerem important: una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’àmbit estatal anomenada “Televisió sense fronteres: l’espai de comunicació de les llengües catalana, euskara i gallega”.
Una iniciativa que respon a l’intent de trencar l’espai comunicacional català. Perquè no podem veure tv3 al País Valencià?
  • QUÈ ÉS UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP)?
Una ILP és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures.
És només a través d’una ILP d’àmbit estatal que podem reclamar que es resp
ecte el dret dels mitjans de comunicació d’emetre en català a tot l’àmbit dels Països Catalans.
  • QUI L'AVALA?
Persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte: els tres presidents de la Federació Llull –Jordi Porta, Jaume Mateu i Eliseu Climent-, el president de l’IEC Salvador Giner, els presidents del País Valencià Josep Lluís Albinyana i de Catalunya Jordi Pujol i Pasqual Maragall, l’ex president del Parlament espanyol Fèlix Pons, l’exvicepresident del Parlament espanyol Josep Bevià, l’exconseller de Cultura de la Generalitat valenciana i actual cònsol del Govern espanyol a Nova York Ferran Villalonga, el fundador del PNPV i exdiputat Francesc de Paula Burguera, els artistes Andreu Alfaro, Carles Santos i Xavier Mariscal, el president del FC Barcelona Joan Laporta, o els abats de Montserrat i Poblet, entre molts altres.
  • PER QUÈ AQUESTA ILP?
Principalment, per posar solució a l’intent de l’actual Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià, a través de la plena legalització de les seues emissions. Però també per assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació.
  • QUAN TEMPS TENIM?
En un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.
LA TEUA COL•LABORACIÓ ÉS MOLT IMPORTANT. PER AIXÒ ET PROPOSEM QUE ET FACES FEDATARI I ENS AJUDES A RECOLLIR SIGNATURES PER TIRAR ENDAVANT L’ILP “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES”.
  • COM ET POTS FER FEDATARI?
    Qualsevol ciutadà de l’Estat espanyol pot col•laborar en la campanya, molt senzillament: fent-se fedatària. La persona que recull signatures es diu fedatària, que vol dir que dóna fe que les signatures recollides són reals.
  • PER A FER-HO NOMÉS HEU DE SEGUIR DOS PASSOS
1) Emplenar la declaració jurada que us adjuntem i retornar-la a ACPV signada original amb una fotocòpia del vostre document d’identitat, de dues maneres perquè puguem enviar tots dos documents a la Junta Electoral Central.:
A. Per correu postal a ACPV:
Edifici Octubre – ACPV
Campanya ILP
Sant Ferran, 12
46001 València
B. Lliurar-la als diferents casals d’ACPV.
C. En el cas de Catalunya, també podeu lliurar-la a
La seu nacional d’Òmnium Cultural (de 10h a 21h)
Diputació, 276 principal
08009 Barcelona
2) Una vegada fet aquests passos, des d’ACPV us avisarem de quan tindreu disponibles els fulls de signatures i el manual de fedatari.
Més informació:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog