Cita a la matinada

Corrupció a les institucions valencianes en clau de novel·la negra
Àngels Moreno denuncia irregularitats a la novel·la Cita a la matinada
La corrupció al si de les institucions valencianes és un dels temes centrals en els diaris dels últims dies. Un tema que, sens dubte, enllaça amb l’última novel·la d’Àngels Moreno, Cita a la matinada, que hui és també protagonista en Levante-EMV, concretament en la ressenya apareguda en el suplement literari Posdata que et convidem a llegir punxant ací. En concret, la novel·la de l’escriptora valenciana qüestiona la transparència en els processos d’oposicions per a accedir a places de treball a l’administració pública i, per això recupera «un dels casos de corrupció al si del sistema valencià d’oposicions en clau de novel·la negra», segons confirma l’article del suplement Posdata, en el qual es qualifica també el llibre com «una petita bomba de rellotgeria», a més d’afirmar que «cal treure’s el barret davant d’Àngels Moreno per la valentia que ha mostrat a l’hora de traslladar un tema tan tèrbol, basat en una experiència que va tenir la sort d’escoltar de primera mà».
Concretament, Cita a la matinada se centra en el sistema d’oposicions al cos de bombers de l’Ajuntament de València. Com ja ha fet en altres obres, Àngels Moreno construeix al voltant d’aquest tema una atmosfera plena d’intriga que manté l’interés del lector des de la primera pàgina fins a l’última.
Àngels Moreno (Gandia, 1939) ha centrat en la narrativa la seua trajectòria com a escriptora. Així, amb la seua primera novel·la, Potser a setembre (Bromera, 1994), va quedar finalista del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, guardó que va guanyar set anys després amb Malson (Bromera, 2001). Amb Secrets inconfessables (Bromera, 2004) va estar distingida amb el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa, un dels guardons amb una dotació econòmica més elevada dels que es concedeixen en la nostra llengua.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cada dia, un conte: L'excursió, de Sergi Pàmies